vineri, 4 septembrie 2009

Lui Flutur i s-a pus pata pe Stefan cel Mare si ii face mutatie!


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur vrea să îl treacă în civilie pe însuşi Ştefan cel Mare, despre care crede că a stat prea mult la Colegiul Militar cîmpulungean ce poartă numele domnitorului. Preşedintelui CJ Suceava i-a venit ideea să plimbe imensa statuie de la Cîmpulung la Suceava, unde consideră că îi este locul, pe motiv că la Cîmpulung ar fi ajuns doar „dintr-un capriciu al unui lider comunist”.


Statuia de bronz a domnitorului Ştefan cel Mare, creaţie a sculptorului Vladimir Florea, se află pe platoul din incinta Colegiului Militar Liceal cîmpulungean de decenii. A fost instalată din ordinul fostului lider marcant al PCR Emil Bodnăraş, la al cărui “capriciu” se referă acum actualul lider al PDL, Gheorghe Flutur. Statuia de 4 metri înălţime a străjuit ca un simbol spiritual toate ceremoniile militare derulate acolo de-a lungul vremii, de la jurămîntul de credinţă pînă la festivităţile de absolvire şi acordările de distincţii. Instituţia de învăţămînt militar cîmpulungeană poartă numele domnului moldovean iar imaginea acestuia este prezentă şi cinstită cum se cuvine pretutindeni în instituţie.

Anterior plasării sale la Cîmpulung, statuia a fost 20 de ani în Suceava iar în prezent Gheorghe Flutur doreşte să o ducă probabil tot în apropierea Casei de Cultură din capitala de judeţ, unde a avut şi pînă acum ambiţia să înghesuie o fîntînă arteziană, tarabe cu suveniruri, oul inclus în Cartea recordurilor şi o altă mare sculptură modernistă total contrastantă cu restul aranjamentului relativ rustic. Edilii suceveni încă nu au decis unde ar avea nevoie de statuie, dar Flutur a şi anunţat că începe demersurile pentru a-I face domnitorului de bronz mutaţia.

Conducerea instituţiei de învăţămînt militar cîmpulungeană nu a formulat deocamdată un punct de vedere oficial despre ideea actualului lider politic judeţean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatii proaspete

Iuliana Tita's Expert Author Email Alerts
Sign up to receive email alerts of Iuliana Tita’s latest articles from EzineArticles.com!

Email Address: